Arti Kata "Quran" menurut Kamus Indonesia Jawa

Pranala (link): https://www.maknaa.com/indonesia-jawa/quran

Halaman ini menjelaskan Arti Kata Quran menurut Kamus Indonesia Jawa.

No Kata Arti
1 Quran wahyu Allah sing diturunaké marang Nabi Muhammad

Lebih lanjut mengenai Quran

Quran terdiri dari 1 kata. Kata tersebut mempunyai 20 kata terkait yakni sebagai berikut:

wahyu
singkir singkir
gasing gasingan
masing-masing saben-saben
Quran wahyu Allah sing diturunaké marang Nabi Muhammad
batin sing anan jroning ati
belajaan sing dituku
cucian sing diumbah
dijanjikan sing disaguhaké
garapan sing digarap
hawa sing ngliputi jagad
jantung hati sing ditresnani; gegantilaning ati
kampiun sing pinunjul dhéwé
kekasih sing diasihi; sing ditresnani
laporan sing dilaporaké
leluhur sing nurun-nurunaké
masukan sing dilebokaké
memabukkan sing njalari mendem
oleh-oleh sing digawa mulih diwènèhnè wong ngomah
terdahulu sing disik; sing biyèn

Kata yang mirip

No Kata Arti
1 garuan sawah sing wis digaru
2 karena
3 coreng-moreng pating clorèng
4 coreng reged kebak corèngan
5 corengan reged kebak corèngan
6 curang urik
7 garang manggang supaya garing
8 garangan
9 garing aking; ora teles; kuru
10 garingan tanpa duduh; tanpa suguhan; ora nganggo dilebi
11 garong rampog; kècu
12 karang
13 karangan roncén; pangira; anggitan crita
14 karung karung saka goni
15 kerangka warangka
16 kering
17 bakaran apa-apa sing dibakar; arané mainan kertu
18 bercakar-cakaran gruwak-gruwakan
19 bercari-carian padha déné goleki
20 bukan takarannya dudu tandhingé

Indeks Kamus Indonesia Jawa

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z